Met warm weer hou ik ervan om salades te maken als avondeten. Vandaag deel ik het recept voor een heerlijke zomerse salade met geitenkaas, peer en druiven!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- Een zak rucola slamelange
- 2 peren
- Pakje geitenkaas
- 1 rode ui
- Hand vol druiven
- Een paar tomaatjes
- Balsamicoazijn
- Honing
- Olijfolie
- Peper en zout
Begin met het snijden van de peer, druiven, geitenkaas, ui en tomaatjes. Let erop dat je rijpe peren hebt (niet te hard, niet té zacht), dat is het lekkerst. Doe de sla in een kom en garneer met al je ingrediënten. Je kunt ervoor kiezen om de geitenkaas nog warm te maken in de grill, maar je kunt hem ook gewoon koud eten. Ik koos voor de snelle variant. Je kunt een dressing in een kommetje maken, maar ik goot de ingrediënten van de dressing gewoon over de salade heen. Een scheutje balsamicoazijn, olijfolie en een klein beetje honing. Om het af te maken een snufje peper en zout en het geheel kan gemengd worden. Deze salade is zoals je ziet súper easy, maar erg lekker.
Je kunt ook erg goed variëren met deze salade. Zo is deze geitenkaassalade in combinatie met spekjes ook erg lekker en walnoten doen het ook altijd goed. Een stokbroodje met kruidenboter erbij en je hebt een heerlijk avondmaal! Ook een lekkere salade om te serveren bij een barbecue.
Eet smakelijk!
Liefs,
Tedje
Dit is zo’n klassieke maar toch interessante combi. Je moet het wel echt durven eten. Dit klinkt heel erg lekker vind ik, ik zou er misschien nog walnoten bij doen. Malou x
Ziet er heel lekker uit. Ik ben echt fan van geitenkaassalade. Ik vind het tegenwoordig ook leuk om fruit in mijn sla te doen heel lekker.
Dit klinkt lekker! Geitenkaas en peer is altijd een goede combinatie!