Zomertrend 2023: statement pakken

Statement pakken zijn weer helemaal terug van weggeweest. En dat is niet gek, want als je ergens een statement mee maakt, is het wel met zo’n spectaculair pak in een knallende kleur.

Het statement pak draagt niet voor niets deze naam. In de jaren ’20 van de vorige eeuw werd het pak echt als statement gebruikt in de eerste feministische golf. Het was hét symbool voor genderneutraalheid. Het symboliseerde de opkomst van de werkende vrouw in de mannenwereld.

Hoe combineer je een statement pak?

Ik combineer een statement pak het liefst casual, dus met sneakers. Ik koos bij dit groene statement pak van Mi Vida voor witte sneakers van Converse in combinatie met een witte top. Je maakt deze look in een handomdraai chic door voor hakken of pumps te gaan en een mooie top. Zelfs goed te combineren met een slippertje of loafers. Wil je eens wat anders? Ga dan voor ton-sur-ton en kies ook voor een groen hemdje! Kortom: je kunt echt alle kanten op. In combinatie met een goede tas en een zonnebril is je look helemaal af. Qua sieraden zou ik het rustig houden, want zo’n dames pak maakt het statement!

Het fijne aan statement pakken is dat je de broek en het jasje ook los kunt combineren. De broek in combinatie met een t-shirt bijvoorbeeld, of een spijkerbroek in combinatie met de blazer. Zo voorkom je ‘daar komt ze weer aan in haar groene pak’ en kun je de looks lekker afwisselen.

Wanneer draag je een statement pak?

Wanneer niet? Je kunt een statement pak áltijd aan. Naar kantoor of naar school, als je gaat eten met vriendinnen of als je op date gaat. Een tweedelig pak voor dames is de perfecte outfit voor een feestje of zelfs een bruiloft! Maar ik vind het ook heel leuk om dit pak gewoon overdag te dragen als ik aan het werk ben. Omdat je zo’n pak op zoveel verschillende manieren kunt stijlen, is ‘ie geschikt voor iedere gelegenheid. Het is niet alleen een voorjaarstrend, maar zo’n pak draag je lekker het hele jaar door. In de zomer misschien overdag zonder jasje en in de winter met een leuke coltrui eronder. Eén ding is zeker: met een statement pak kom jij stijlvol voor de dag.

Kies voor een pak dat lekker zit en goed past, want dan kom je stralend voor de dag en maak je pas écht een statement.

Draag jij wel eens een statement pak? 

Dit is een gesponsord artikel

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 7 juni 2023 / 08:08

    Heel tof! Ik hou van pakken, maar vind alleen zon jasje snel een beetje zweterig én in de zomer te warm en in de winter past het dan niet helemaal lekker onderin m’n winterjas. Maar waarschijnlijk ben ik gewoon een moeilijk mens 😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *