Zomervakantie

Advertorial – Weet jij al waar je naartoe gaat op vakantie? Veel mensen zijn hier al lang van te voren mee bezig, het is dan ook de leukste tijd van het jaar en belangrijk om het naar je zin te hebben. Maar wat zijn nu de mooiste vakantie plekken? Je kan natuurlijk gaan kamperen in Italië, maar als je een wat langere vliegreis wil maken, staan hieronder staan een aantal mooie voorbeelden waar je in eerste instantie niet aan zou denken.

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie, zou je kunnen overwegen om een ticket naar Costa Rica te boeken. Dit land heeft van alles: diepe oerwouden met bergen en duizenden soorten dieren, lange tochten die je kunt maken en prachtige stranden met hoge golven waar je goed kunt surfen. In dit land zul je niet snel stilzitten. Let wel op wanneer je naar Costa Rica gaat, want tussen mei en november is het regenseizoen. Dan is het oerwoud mooi in bloei, maar heb je elke dag rond vier uur een zomerse bui.

Wil je dit jaar niet mee met je ouders naar een camping in Spanje, dan kan je eens kijken om een ticket naar Ibiza te boeken met je vrienden. Hoewel het eiland natuurlijk bekend staat als het ultieme party-eiland, kun  je er ook goed relaxen. Het enige dat je hier voor moet doen is om de drukke steden, San Antonio en Ibiza Stad, te vermijden. Als je helemaal de rust op wil zoeken, moet je een nachtje overnachten op het buureiland Formentera, zo’n drie kwartier met de boot. Dit eiland is nog in originele staat en heeft schitterende stranden.

Hoewel het land een stuk achterloopt op de rest van de wereld door de dictatuur van Fidel Castro, is Cuba voor de kust van Miami veel bezocht door toeristen. De mensen zijn er arm, maar over het algemeen gelukkig en enorm gastvrij. Alleen de oude auto’s zijn al een bezienswaardigheid op zich. Mocht je op Cuba zijn moet je vooral eens de zonsondergang bekijken bij het fort van El Morro. Vanaf de torens heb je een spectaculair uitzicht op de baai van Havana.

Weet jij al waar je naar toe op vakantie gaat aankomende zomer? 

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 13 januari 2013 / 10:58

  Wij zijn er bijna over uit. Waarschijnlijk stappen we in de auto en rijden of richting Italie of richting Frankrijk/Spanje. Cultuur snuiven en genieten van alle mooie steden. (Goed sparen dus!)

 2. 13 januari 2013 / 11:10

  Wij zijn er nog over aan het dubben. Eerst hadden we bedacht in Europa te blijven, misschien een rondreis door Engeland. Maar toen kwam Ramon met het idee om i.p.v. een grote vakantie, een paar (6 of 7) losse stedentrips te doen. Naar Brussel, Antwerpen, Berlijn, Londen, Parijs en Praag bijvoorbeeld. Niet veel zon, weinig relaxen maar wel veel te doen en mee te maken… Dilemma.

 3. 13 januari 2013 / 11:13

  Ik weet het nog niet echt, via een site hebben we een gezin dat we verder niet kennen en dan passen wij drie weken op hun huis en honden als zij op vakantie zijn. Maar die ene hond (het zijn er twee) is overleden en die andere woont nu eigenlijk bij de zus, en ze zijn verhuisd en hebben een nieuwe pup… Dus we weten het nog niet helemaal, haha. Maar het wordt sowieso leuk!

 4. 13 januari 2013 / 18:30

  Costa Rica en Ibiza wil ik ook nog wel een keer heen! Cuba is geweldig. De zomer, ik weet het nog niet. Als mijn broer stage gaat lopen in Canada is de kans heel groot dat ik daar heenga denk. Weet jij het al?

  • Tedje
   Auteur
   13 januari 2013 / 19:32

   Nee ik weet het nog niet! I’ll keep you posted!

 5. 15 januari 2013 / 10:03

  Ik denk nog niet aan de zomervakantie. Mijn vriend en ik gaan aankomend weekend een weekend naar Newcastle (Engeland) en 18 februari een week naar New York. Ik ga daar eerst van genieten voordat ik aan een volgende vakantie denk. Maar weggaan wil ik zeker, naar een warme plek met veel zon, zee en strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *